top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBram Van Dorp

Zomer in Spanje.

Het is zomer in Spanje, de temperaturen stijgen naar 30 graden en meer en om te rijden wordt het serieus warm.

Maar wat een mooie weken hebben we gehad. We hebben zoveel enthousiaste mensen mogen ontvangen met veel passie voor het enduro rijden. Qua niveau van echt beginnend tot Nederlands kampioen Enduro. Dat niveau verschil maakt het voor mij ook zeer uitdagend en afwisselend. De ene week zit vol met het geven van instructies en beetje bij beetje de deelnemers nieuwe uitdagingen leren. Het is zo geweldig mooi om het enthousiasme en progressie te zien. Obstakels waar ze dag 1 van panikeren, rijden ze dag 3 gewoon tegen op.

Met gevorderde rijders is het meters maken en ook daarvoor hebben we uitdagingen op niveau. In het gebied waar wij rijden zijn zoveel mogelijkheden aan klimmen, dalen en moeilijke paden dat echt iedereen aan zijn of haar trekken komt en met een voldaan gevoel aan een welverdiende borrel gaat.


Juli en augustus is qua rijden met klanten rustiger. Vakantie tijd en de temperaturen spelen hier een rol in. Wel hebben we nog wat "dagjes mensen" die in de regio op vakantie zijn en even een dag van het zwembad of strand weg willen voor een portie hard werken, afzien en genieten op de motor. Afhankelijk van de temperaturen vertrekken we al om 7.00 uur en rond 13.00 uur weer terug.


Ik ben de afgelopen maanden nog heel veel nieuwe paden tegen gekomen en zit nog boordevol ideeën waar we nog heen kunnen gaan. Dus puzzelen, rijden, paden aan elkaar knopen en niet onbelangrijk... uitzoeken wat wel en niet mag. (Ook in Spanje mag je niet overal rijden) Aan zelf rijden dus geen gebrek.


De GasGas motoren doen het geweldig! Week aan week doen ze trouw wat ze moeten doen en wat is iedereen er enthousiast over. Het gemak, de souplesse, en het koppel maken ze dat het voor ieder niveau een hele fijne motor is.

Na het vele rijden hebben ze wel grondig onderhoud verdiend. Olie, filters, banden, wat kleine reparaties en technisch helemaal nalopen zodat ze de eerste week van september weer helemaal strijdvaardig zijn voor het naseizoen.


Kortom, genoeg te doen!


Ik wens iedereen een hele fijne en mooie zomer en zie jullie snel hier in het mooie Spanje!
74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page