top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBram Van Dorp

We gaan weer!!

Na een hete juli en augustus kunnen we er weer tegenaan.

We hebben een prachtige zomer gehad en naast een beetje vakantie houden ook veel gedaan. In en rond het huis en de tuin, maken van routes en deze rijden en optimaliseren.

´s-Morgens al om half 7 op de motor en uiterlijk 13.00 uur weer terug i.v.m. de warmte.

Wat dat betreft ga ik de Spanjaarden steeds beter begrijpen met hun siësta's. Vanaf 13.00 uur kan je eigenlijk niets anders dan niks doen.


In Spanje staan de zomermaanden ook voor veel feesten. Steeds weer is er in een dorp of stad een feestweek met leuke activiteiten en vooral veel vuurwerk. In Spanje is het veel meer "samen" dan in Nederland. Zo wordt er bijvoorbeeld op het dorpsplein een enorme pan paella gemaakt waar echt honderden mensen komen eten terwijl een life band de sfeer er goed inbrengt. In Elche is een vuurwerkshow die bijna een uur duurt. De straten vol met tafels, stoelen, bbq's en gezelligheid. Ook de vele optochten blijven steeds weer leuk om te zien.


We blijven wel moeite houden met de tijden. Alles gebeurt hier 's-nachts. In Nederland zou het ondenkbaar zijn dat om 00.30 uur de springkussens open gaan voor de kleintjes tot een uur of 4 's-nachts. De rede is dat iedereen wil feesten, er geen oppas te vinden is, dus dit wordt geregeld door de kinderopvang zodat de ouders even lekker los kunnen gaan.

En dat gaat dan 6 dagen aan 1 stuk door.


Qua motorrijden zijn we weer vol aan de slag en zijn we september helemaal volgeboekt.

Wat super leuk en eigenlijk ook heel bijzonder is, is dat ik momenteel ook les geef aan de Sepronas. Dit is de motorafdeling van de Guardia Civil. (Politie).

Zij rijden op offroad motoren door de bergen, maar het rij niveau is niet zo best, dus aan mij om het ze te leren. Het klinkt een beetje als "Heulen met de vijand", maar "het gaat erom wie je kent" is denk een betere insteek voor als er eens iets is.


Kortom... Klaar met het gefeest en weer eindeloos genieten van de gezellige klanten die komen gaan, het rijden met de motor, genieten van het heerlijke najaarsweer en het fantastische leven in Spanje.


Heb je zin om dit jaar nog even lekker een paar dagen te genieten van het mooie weer, de prachtige omgeving en het offroad rijden in Spanje? In oktober en november hebben we nog wat ruimte.


Tot snel in ons mooie Spanje!


134 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page