top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBram Van Dorp

Bosbrand gevaar

Het is warm in Spanje en sommige dagen echt tropisch. Maar september komt in zicht en krijgen we weer betere rij temperaturen.

Wij zijn druk met routes voorbereiden, boekingen en natuurlijk rijden. Ik blijk een soort afwijking te hebben. Wanneer ik ergens ben met auto of scooter en zie een offroad pad of sporen kan ik het niet laten om op de GasGas te springen en te gaan kijken wat er is.

Vaak is het niet bruikbaar, maar soms is het zo gaaf dat ik die weer in een route verwerk. Het is ook super leuk om er mee bezig te blijven en steeds weer nieuwe plekken te ontdekken.

Wel moeten we rond deze tijd oppassen. De bossen zijn echt een no go ivm bosbrandgevaar. Het is hier enorm droog en wil het niet op mijn geweten hebben als door mij een berg afbrand.

Los van de bossen is hier nog zoveel te rijden dat we die bospaden niet perse nodig hebben om ons te vermaken.


Wat ook erg leuk is, is dat ik behoorlijk wat boekingen krijg van mensen zonder offroad ervaring. (Zelfs Spanjaarden) Knallen en kilometers maken met een ervaren groep is super mooi, maar rijders de basis leren met een enduro is ook prachtig. Het begint met ongemak en ook wel wat angst, maar na een uurtje of 2 instructie, uitleg en oefenen kunnen we toch al een rondje doen. De tevredenheid, trots en big smile is waar we het voor doen!


Enduro rijden in Spanje is echt genieten.

Kom maar eens een weekje rijden met je vrienden en ik laat jullie de mooiste paden zien en het Spaanse leven een beetje leven.
36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page