top of page
Search
  • Writer's pictureBram Van Dorp

December in Spanje

We zijn hier lekker druk in Spanje. Zowel met motor rijden als in en rond het huis.


Naast volle groepen met ervaren rijders waar we complete weken met flinke routes mee rijden, krijgen we ook regelmatig "dagjes mensen" die het offroad rijden een keer willen ervaren. Vaak zijn dit mensen die op vakantie zijn in de buurt en een avontuurlijk uitje willen, maar ook Spanjaarden die hun mooie Spanje wel eens vanaf een offroad motor willen bekijken.

Sommige hebben alleen wat ervaring op de weg en nog nooit een enduro motor van dichtbij gezien of op een offroad pad gereden.

Ik ben dus naast gids en monteur ook offroad rij instructeur geworden.

We doen eerst een sessie in en rond de tuin en leer mijn cursisten hoe je op het offroad moet gas geven, remmen, je gewicht verdelen en oefenen we wat kleine klimmetjes en dalen.

Wanneer dat allemaal goed gaat doen we een kleine offroad tour hier door de bergen.

Super leuk om te doen en te zien hoe iedereen geniet en enthousiast is.


Ondanks dat ik inmiddels wel 10 routes heb, blijf ik ook bezig met het maken van meer.

Nieuwe paden en routes maken vind ik zo leuk om te doen.

Ook zijn er al rijders geweest die het zo mooi vinden dat ze voor volgend jaar alweer geboekt hebben. Zij krijgen dan weer nieuwe routes en uitdagingen en zo blijft het voor iedereen iets speciaals.


In en rond het huis wordt ook hard gewerkt. We zijn al vanaf januari bezig om de 2 kavels waar onze grond uit bestaat samen te voegen. Dit is noodzakelijk om weer extra meters te mogen bouwen.

Dit is eindelijk rond en de architect is druk aan het tekenen. Dit moet eerst ter goedkeuring naar het gemeentehuis van Monovar en dan naar de provincie. Als alles een beetje mee zit kunnen we april de zo nodige garage gaan bouwen. Mañana mañana.


Wel is er al hard gewerkt in de tuin. Alle bomen gesnoeid, de palmbomen zelfs door een speciale palmboomsnoeier en is er een dag een shovel geweest om de boel glad te schuiven en een hoop oude honden en kippenhokken weg te halen. Het gaat er een beetje op lijken.

De rest van de tuin doen we als de garage klaar is. Nu de straat mooi maken en april de kranen en betonwagens erover is niet zinvol. Verder genieten we van de heerlijke najaar zonnetje (tussen 17 en 20 graden) en de kerstige sferen. Ons dorpje hangt vol verlichting en Alicante stad is adembenemend mooi en gezellig.


Kortom. We genieten van het Spaanse leven!3 views0 comments

Comments


bottom of page